Mersin’de Buluştular

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği'nin (YBBD) Mersin Şubesi’nin açılışı için derneğin il temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda gazeteci Mersin’e çıkarma yaptı.

Mersin’de Buluştular

Mersin’de Buluştular

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği'nin (YBBD) Mersin Şubesi’nin açılışı için derneğin il temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda gazeteci Mersin’e çıkarma yaptı. Merkez Akdeniz ilçesi Kuva-i Milliye Caddesi'ndeki ofisin açılışında konuşan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün Türkiye'nin çeşitli illerinde şubeler açmaya devam ettiklerini ve bunun yanında yabancı ülkelerde de şube açacaklarını söyledi.

 

Yerel Basın Birliği Derneği’nin Mersin Şubesi açıldı. Açılışta konuşan Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, dernek olarak büyük bir aile olduklarını ve hiçbir menfaat ilişkisi olmadan bir çatı altında toplandıklarını ifade ederek, birlik ve beraberliklerini güçlendirecek çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Mersin’in tanıtılmasında büyük rol oynayacaklarını aktaran Karayün, "Birlik ve beraberlik içerisinde Mersin'in tanıtımına katkı sağlayacağız. Türkiye Yerel Basın Birliği'nin sizlerinde destekleriyle daha da büyüyeceğine inanıyorum. Mersin'imize hayırlı olmasını istiyorum. Bizler yerel basın olarak ulusal basının alt dalıyız. Bizler kimsenin kalemi, uzağı ve yakını değiliz. Biz halkın kendisiyiz. Biz aile kurumuna önem veren birliğiz" diye konuştu. Daha sonra YBBD Mersin Şube Başkanı Ahmet Söyler bir konuşma yaptı. Söyler, Mersin'in sesi kulağı olacaklarını, Mersin'in sesini Türkiye'ye yaymak için çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti. TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da yerel basınla ilişkilerinin kendilerine güç katacağını ve yerel basınla her zaman beraber olmayı istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından şube açılışı gerçekleştirildi. 

 

 

MUHTAR MUHABBET KUŞU HEDİYE ETTİ

 

Açılışın ardından Toroslar Akbelen Muhtarı Şaban Can Katar Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün’e Türk bayrağı ve iki de muhabbet kuşu hediye etti.  6 dönemdir muhtarlık yapan Akbelen Muhtarı Katar’ın hediye ettiği muhabbet kuşlarını kabul eden Karayün, “Kuşlar demir kafes içerisinde kavga etmeden yaşayabiliyorlar. Ama biz insanlar ne kadar güzel bir dünyada yaşıyoruz. Bu güzel dünyada, bu güzel ülkede, güzel insanlar bu kuşlardan ibret almalı.”ifadelerini kullandı.

 

 

YOĞUN KATILIM OLDU

 

Mersin Şubesi’nin açılışına Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yerel Basın Birliği Derneği Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Yerel Basın Birliği Derneği Mersin Şube Başkanı Ahmet Söyler, Yerel Basın Birliği Derneği Tekirdağ Temsilcisi Şaban Kardeş, Edirne Şube Başkanı ve Temsilcisi Erdoğan Demir, Yerel Basın Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Tekin, Güneydoğu Anadolu Batman Şube Başkanı Sercan Atılgan, İstanbul Birinci Bölge Başkanı Yasemin Eryıldız, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Havva Altuncul, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vehbi Altuncul ve çok sayıda gazetecinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de katıldı.

 

 

AÇILIŞ SONRASI ZİYARETLER BAŞLADI

 

Mersin Şubesi’nin açılışının ardından Yerel Basın Birliği Temsilcileri il de çeşitli temaslarda bulundu. Mersin’deki ilk ziyaret Basın İlan Kurumu Mersin İl Müdürü Umut Çor’a gerçekleştirildi. Ziyarette, Mersin’deki yerel basının durumu ve Türkiye’deki konumu hakkında görüş alışverişi yapan Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve il temsilcileri daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Mezarlığı’na giderek burada Şehitlik ziyaretinde bulundu.

 

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER

 

Müslim ve gayrimüslim mezarlarının bir arada bulunduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’de yatan şehitler için ‘Fatiha’ okuyan Yerel Basın Birliği üyeleri mezarlık ziyaretinin ardından şehir gezisine devam etti.

 

 

VALİLİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR

 

Yerel basın Birliği Derneği üyeleri Mersin temaslarının başında Mersin Valiliği de geldi. Mersin Valiliği’ni ziyaret eden dernek üyeleri, Mersin Vali Yardımcısı Ömer Erol tarafından ağırlandı. Vali Yardımcısı Erol, makam odasında kabul ettiği heyetle basının sorunları ve Mersin’in yerel basını üzerine sohbet etti.

KİTABINI HEDİYE ETTİ

Türkiye'nin değişik ilçelerinde Kaymakamlık görevlerini yanısıra Aydın Vali Yardımcılığı, Kütahya Vali Yardımcılığı ve Bolu Vali yardımcılığı görevlerinde de bulunan Mersin Vali Yardımcısı Ömer Erol, çalıştığı ilçelerde ve illerde mahalli gazetelerde, dergilerde araştırma yazıları, makaleler ve şiirler yazdığını ifade ederek, “Görev yaptığım her yerde o bölgenin kültürü ve araştırmaları hep ilgimi çekmiştir.

 

 

Bunları da o bölgedeki yerel basın aracılığıyla öğreniyordum. Bunun için yerel basının önemini ve zorluklarını yakinen bilirim. Zor bir iş yapıyorsunuz. Allah size yardım etsin.”dedi.

Vali Yardımcısı Erol konuşmasının ardından, Bolu'da görev yaptığı süre zarfında kaleme aldığı iki perdelik ‘Köroğlu’ adlı tiyatro oyunu kitabını imzalayarak heyette bulunan yerel basın üyelerine  hediye etti. Vali Yardımcısı Erol ile yerel basın üzerine yapılan sohbetin ardından dernek üyeleri Valilik önünde hatıra fotoğrafı çekilerek, Mersin Valiliği’nden ayrıldı.

 

AYNALI GÖL’Ü GEZDİLER

 

Yerel Basın Birliği Derneği üyeleri Mersin ziyareti süresince Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın tahsis ettiği araçla Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Dernek üyeleri Mersin’de tarihi Aynalı Göl’ü de ziyaret etti. Yerin  bin 500 metre altında 3 milyon yıllık Aynalı Göl’ü gezen Heyet, üyeleri tarihi mekana hayran kaldı. Ziyaretler sırasında Ulu Resort Otel Sahibi Osman Ulu tarafından da Mersin ve Mersin turizmi hakkında heyet üyelerine bilgiler verildi.

 


HABERLER 8.02.2020 14:08:37 4679 0
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.