Tuna, Yerel Basını Önemsiyorum

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Yönetim Kurulu, Büyükçekmece’ye atanan Kaymakam Ali İkram Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tuna, Yerel Basını Önemsiyorum

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, yönetim kurulu üyeleri Ekspres Haber İmtiyaz sahibi Barış Çelik ve Tekin Haber İmtiyaz sahibi Ahmet Tekin ile Büyükçekmece Kaymakamlığına atanan Ali İkram Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Yerel Basın Kendi Oto Sansürünü Yapıyor

Yerel basına bakış açısını açıklayan Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna; “Çalıştığım tüm ilçelerde yerel basın konusunda hep şanslı oldum. Yerel basın kendi oto sansürünü kendisi yapıyordu. Neyi yayınlayıp neyi yayınlamayacağı konusunda takdirlerini düzgün kullandı. Ben hiç kötüye kullanılan bir yerel basın örneğini görmedim kendi mesleki tecrübemde. Yerel basını bu açıdan önemsiyorum” dedi.

Ali İkram Tuna Kimdir?

Ali İkram TUNA 1977 yılında Siirt’ de doğdu. İlköğrenimini Siirt Kurtalan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, Orta öğrenimini ise İstanbul Üsküdar İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2002 yılında Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (burslu) bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenimi döneminde sermaye piyasaları alanında staj yapan Kaymakam TUNA, 1998 yılında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “21. yüzyılda Dünya Ticaretini Etkileyecek Akımlar ve Türkiye” konulu makale yarışmasında birincilik ödülüne, 2000 yılında Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Beyin Göçü” konulu makale yarışmasında ikincilik ödülüne, 2001 yılında yine Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “İhracatı Geliştirme Stratejileri” konulu yarışmada ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

10.01.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Araştırma-Planlama ve Koordinasyon Kurulunda meslek hayatına başlayan Kaymakam TUNA,  Şubat 2005’te Batman Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Bolu’nun Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra bir yıl süreyle Fransa’da Franche Comte Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Kaymakam TUNA; 2008-2011 tarihleri arasında Rize Derepazarı Kaymakamlığı, 2011-2013 Çemişgezek Kaymakamlığı, 2013-2017 Mardin Vali Yardımcılığı, 2017-2019 Ezine Kaymakamlığı, 2019-2022 Bulancak Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra 21.03.2022 tarihi itibariyle Büyükçekmece Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir.

İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen TUNA, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERLER 8.04.2022 16:35:00 11321 0