Yerel Basın Çalıştay'da Buluştu

Yerel Basın Birliği Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, ilk çalıştayını Antalya’da gerçekleştirdi.

Yerel Basın Çalıştay

Yerel Basın Çalıştay'da Buluştu

 Yerel Basın Birliği Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, ilk çalıştayını Antalya’da gerçekleştirdi.

Türkiye’nin birçok İl’inden gelen YBBD Temsilcileri ve Yerel medya mensupları, Antalya’da bir araya geldi. İlk kez yapılan çalıştayın ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediyesi üstlendi Yerel Basın Birliği Derneği tarafından ilk kez düzenlenen “Yerel Basının Sorunları Ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştayın ilk ayağı Antalya Büyükşehir Binasında gerçekleştirildi. Burada gazeteciler ve yerel medya mensupları sorunlarını ve çözüm önerilerini belirterek, bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere değerlendirmeye aldılar. Toplantı sonunda medya mensuplarına YBBD Başkanı Nezir Karayün tarafından katılım belgesi, temsilcilere de birer plaket takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR ÖZEL EĞİTİM OKULU VE REHABİLİTASYON MERKEZİ GEZİLDİ


Yerel Basın Birliği Dernek Üyeleri üç günlük programlarının ilk gününde ev sahibi Büyükşehir Belediyesine bağlı Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi. Burada Başkan Menderes Türel’in eşi Ebru Türel tarafından karşılandılar. Türel, yaptığı açıklamada; bu proje kendisinin hayali olduğunu ve o yüzden burayla ayrı bir şekilde ilgilendiğini ifade etti. Özel öğrenciler tarafından yapılan pide ve yemek ikramının ardından yine özel öğrencilerin yaptıkları çeşitli süs eşyaları basın mensuplarına hediye edildi.
 

YBBD MENDERES TÜREL İLE KAHVALTIDA BULUŞTU


Yerel Basın Birliği Dernek üyeleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel İle kahvaltıda bir araya geldi. Kendisi de aynı zamanda bir gazeteci olan Başkan Türel, yerel basına daha bir farklı baktığını ve kendisi için özel olduklarını ifade etti. Başkan Türel Antalya için yatırımlarını anlatırken, “kendi rekorumuzu kendimiz kırmaya çalışıyoruz, buna da alışkınız” dedi.

SÜREÇ DEĞİL SONUÇ ODAKLI YAŞARIM

Yerel basına olan bakış açısını da anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “bende gazeteciyim ve sürekli basın kartı sahibiyim. Ben süreç odaklı değil, sonuç odaklı yaşamaya çalışırım. Siz basını değerlendirirseniz itibarsızlaştırırsınız. Ben her sabah bütün gazeteleri okuyarak güne başlıyorum. Gazeteci haberinde objektif olmalıdır. Yalan, yanlış haberler süreklilik arz ederse yapanları yok hükmünde sayarım.
Birçok vizyon projelerinin olduğunu belirten Başkan Türel, “Konyaaltı sahil projesi, Tünektepe bunlar arasında ödüllü projeler olabilecek konumda” dedi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YBBD Başkanı Nezir Karayün’de, “bu bizim ilk çalıştayımız, sizler ekibinizle birlikte bizleri en güzel şekilde ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Sizinde gazeteci olmanızdan dolayı da ayrıca mutlu olduk, bundan böyle çalıştaylarımızı burada yapmak isteriz” diyerek, Başkan Menderes Türel’e derneğin rozetini takıp, fahri üye yaptı. Program sonrası hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
 

ANTALYASPOR TESİSLERİ GEZİLDİ

YBBD Üyeleri, Antalya temsilcisi Hidayet Gültekin rehberliğinde yapılan üç günlük programda Antalyaspor Tesislerini de gezerek, basın danışmanı Selami Şahin tarafından bilgilendirildiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından yaptırılıp, Spor İl Müdürlüğüne hediye edilen tesislere gazeteciler hayran kaldı. Yüzme havuzundan, spor merkezine, saunadan otel odalarına, stadyumundan antremin sahalarına kadar hemen her detayın bulunduğu stadyumda gazetecilere çay ikramında bulunuldu.

TELEFERİK HEYECANI YAŞADILAR


Antalya’ya çıkartma yapan Yerel Basın Birliği Dernek Üyeleri gazete ve televizyoncular, Tünektepe’de teleferiğe binerek, Antalya’ya tepeden baktılar. Burada da görevliler tarafından karşılanan YBB üyeleri, heyecanlı dakilar yaşadılar. Öğlen yemeği, çay ve tatlı ikramıyla birlikte teleferiğe binerek, tekrar şehir turuyla birlikte Antalya turuna devam ettiler.

 

 


HABERLER 8.02.2020 15:08:00 5218 0
Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.