Öz’den, Dertlere Deva Olacak Çözüm Önerileri

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneğini ziyaret etti.

Öz’den, Dertlere Deva Olacak Çözüm Önerileri

Öz’den, Yerel Basının Dertlerine Deva Olacak Çözüm Önerileri.

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneğini ziyaret etti.

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Merkezinde Genel Başkan Nezir Karayün’ü ziyaret eden Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, yerel basının yaşadığı sorunlar hakkında çözüm önerilerinde bulundu. Ayrıca TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün’ün anı defterine yazı yazarak bir iz daha bıraktı.

Matbaacıların En Büyüğü Ulusal Basına Dönüştü

Yerel basına verdiği değeri anlatarak çözüm önerisi sunan Öz; “Bizler kasabada büyüdük, coşkun matbaası vardı meşhur. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda matbaacılar ilk defa gazete çıkarmaya başladı. Dergi ve gazete işine matbaacılar bakardı. Daha sonrasında matbaacıların en büyüğü ulusal basına dönüştü. Bu yüzden yerel basın önemliydi kasabalarda, yerel basını olmayan bir vilayetin kendi sorunlarını mülki idarenin ve Türkiye’nin geneline yayması mümkün değil.

Yerel Basın Bir İstihbarat Örgütü Gibi Çalışıyor

Şimdi ajanslar yerel basın mensuplarıyla işi sürdürüyor. Ben Beylikdüzü’nde bir seçim yaşadım, propagandalarımda ve çalışmalarımda ulusal basından çok yerel basının etkisini gördüm çünkü insanlar kendi bölgesini öncelikle takip ederek, bölgesinin gazetesini alıp okuyor. Ulusal basın Beylikdüzü’nün sorunlarını yazmaz, yerel basın yazar. Belediyeleri, Kaymakamlığı, usulsüz hadiseleri denetleyen ve gayrimeşruyu takip eden yerel basındır. Polisinde, devletinde görevini yerel basın yerine getiriyor. Bana göre yerel basın bir istihbarat örgütü gibi çalışıyor, hatta çoğu poliste yerel basından öğreniyor bazı olayları. Yerel basın yaşamalı ki yerel asayiş ve yerel iletişim yaşasın.

Devletin, Belediyelerin Desteklemesi Gerekiyor

Yerel basın, Türkiye’nin genel manada ki haber organizasyonunda işin temelidir. Temeli olamayan bir bina yıkılır. Dolayısıyla yerel basın yaşasın ki Türkiye’deki bu enformasyon yaşasın. Enformasyonun temeli yerel basındır. Ulusal basının her köyde, her kasabada muhabir çalıştırması mümkün değil. Ulusal basınında haber kaynağı yerel basındır bu nedenle ulusal basınında yerel basının haklarına saygı duyması ve desteklemesi lazım. Devletin, belediyelerin desteklemesi gerekiyor.

Yerel Basın Yasası Da Çıkartılmalı

Biz burada belediye alsaydık, yerel basını yaşatmak adına çok ciddi projeleri hayata geçirecektik. Öncelikle yerel basın yasası çıkartmak lazım. Global sistemin hakları ile yerel sistemin hakları bir değildir dolayısıyla var olan basın yasasının dışında yerel basın yasası da çıkartılmalıdır. Belediye vatandaştan para topluyor, mutlaka o topladığı paranın içerisinden yerel basına bir fon ayırmalı. Ayrıca yerel basını merkezi bir alanda toplayarak gereken kâğıt, mürekkep, makine ve dağıtım desteği sağlanmalı.” ifadelerini kullandı. 


HABERLER 8.03.2022 18:44:00 1719 0
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.